Už je to tady! Už je to tady! Ne, teď nezmiňuji Helenku za slavné trilogie Slunce, seno, ale fakt, že nám začala sezóna. Los nám na první kolo určil Jarouškovo Kladno. Dopředu bylo jasné, že se do města Poldi chystá velký počet pardubických fanoušků. Vyprodaný autobus a hodně dorazivších aut, znamenal zaplněný hostující sektor. Tento zápas byl pro domácí velkou slávou, jelikož se po rekonstrukci otevíral jejich svatostánek. Nutno podotknout, že stadion prošel a očividně ještě prochází rekonstrukcí. To bylo patrné všude okolo haly, kde dlelo ještě dost zmatených dělníků a místo vůně opečených klobás, nás do nosu praštil smrad asfaltu.


Bus natěšených fanoušků vyrazil Před 14h z Pardubic. Cesta probíhala tradičně. Doplňovaly se tekutiny, od pivka až po čaj (hasičák). Ladily se chorály, i když předek busu se rozjížděl trochu pomalu. Matouše „bum“ jsme po zmatcích nabrali v Praze a hurá na Kladno. Než jsme dorazili, dostali jsme echo od kladenských policajtů, že nemáme počítat s doprovodem, protože jednoduše nejsme problémový fans…
Hodinu před zápasem jsme na místě. Místní pojali oslavy ve velkém stylu. Všude hlava na hlavě, i plno celebrit. Jde se na věc, připravit hlasivky, udělat menší choreo, ale hlavně zvítězit! Což se nakonec podařilo, sice dva body, ale ve finále zlatý… Na nově zrekonstruovaném zimáku nás zaujalo pár věcí. Jednak led v hrozném stavu. Místní ledař, který zde pracuje zřejmě už od dob Poldi (respekt k němu)! Po zápase nebyl snad nikdo z hráčů tak vyčerpán, jako on. Další věc občerstvení a fronty u stánků. Klobása oschlá za 105,- díky nechci, pivo do neprůsvitného kelímku, kde opravdu nebylo načepováno avizovaných 0,4l. Jelikož jsme ale zvyklí z té naší hrůzy doma v aréně, mávli jsme nad tím rukou. Zápas končí výhrou v prodloužení. Zohy nám děkovačku pěkně zrychlil. po závěrečném pokřiku „Pojďte mezi nás“, to místní fanda pochopil doslova, načež mu Školňa jednoručně vysvětlil, že opravdu nemáme o jeho návštěvu zájem. Zbývalo už jen poděkovat hráčům u busu, trošku jim posvítit na cestu https://fb.watch/fEsJR1zAW0/ a hurá k domovu. Za Dynamo!