Už při plánování tohoto výjezdu bylo pravděpodobné, s ohledem na termín a atraktivitu soupeře, že budeme muset nějakou korunu na zaplacení autobusu přidat z kasy spolku. K našemu překvapení se nám ozval fanoušek Dynama a člen Dynamo Fans pan Martin Charvát s nabídkou, která se neodmítá. Po krátké dohodě se Školníkem, formou daru pro Dynamo Fans z.s., doplatil chybějící prostředky na dopravu a navíc přispěl nemalou částkou na novou výjezdovou vlajku! Dokonce i operativně doplnil zásoby na cestu. Díky Martine!

  Po zhruba čtvrthodinovém zpoždění, které někteří využívají k prohlídce bivaku bezdomovce u Labe, vyráží zpola zaplněný bus východním směrem. Cesta z počátku probíhá v klidovém režimu. V Ostřetíně a Litomyšli, kde se poprvé občerstvujeme, přistupují další spolubojovníci. Na další „chcací“ pauze v Mohelnici, se u některých už začíná projevovat náročnost cestování před dnem volna… V Olomouci na kruháči u Globusu na nás, po předchozí dohodě, čeká motorizovaná hlídka PČR, kterou podle pokynů zářících na služebním vozidle následujeme až před Plechárnu. Hurá, jsme na místě.

  Vítá nás velitel pořádkové jednotky PČR, s doporučením: „místních blbů si nevšímejte…“. V ten okamžik se začíná hlasitě projevovat i ten náš blb (nic ve zlém Pavlíku, máme tě všichni rádi). Před vchodem pro hosty čekáme, než Roza vyzvedne a rozdá vstupenky, s domácími fanoušky diskutujeme o všem možném i nemožném, nadále se občerstvujeme a malujeme válečnými barvami. Očekávání vrcholí, zatím co Pavlík zkouší trpělivost místních policistů. Mimochodem této činnosti se poctivě věnuje po celou dobu našeho pobytu v královském městě.

  Díky dalším, vlakem či auty dorazivším, je náš sektor velice slušně zaplněný. Fandíme ze všech sil a ženeme naše kluky za vítězstvím! Podle reakcí, místních i Froda, jsme ve středně husté mlze dobře slyšet… Během utkání pozorujeme i četu mladých chlapců se stěrkami, jak zprůhledňují značně orosené plexi nad mantinely. Mimochodem pochválit musíme i úklidovou četu zimního stadionu, neboť celý vnitřní prostor je (asi) pravidelně otírán vlhkým hadříkem. Všechno je mokré. Inu, co je mokré, to je čisté. Na tento jev málem doplácí náš Pavlík, který na vlhké podlaze v hledišti nečekaně uklouzne. Nastalou situaci řeší nádherným dvojitým odpíchnutým Rittbergerem! Po překonání dvou řad sedaček nedoskakuje ideálně, ale jinak úžasný zážitek.

  Utkání končí výhrou za tři body pro Dynamo. Klukům děkujeme v hledišti i u autobusu hráčů. Chvalozpěvy končí a my, za mávání velitele a doprovodu autohlídky, opouštíme město Olomouc. Po zastávce u zavřeného krámu na Studené Loučce je klid. Dokonce i Pavlík usíná, což všechny naplňuje klidem a mírem. Cestou ještě přibržďujeme několika kamarádům, aby mohli vyskočit co nejblíže svým domovům, a okolo 23:15 vystupujeme u Enteria areny. Mimochodem bezdomovec v bivaku ještě není…

Děkujeme ještě jednou Martinovi Charvátovi za podporu.

Stálo to za to!!!

příští výjezd: https://www.dynamofans.cz/2022/09/23/vyjezd-na-kometu-13-10-2022/

co je na této fotce zvláštního?